Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves
Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 szál zellerlevél
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 40 dkg tisztított gesztenye
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 1 szikkadt zsemle
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 szál zellerlevél
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 40 dkg tisztított gesztenye
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

A zsemlét kockára vágjuk, a fele vajban megpirítjuk és félretesszük.

Az ételízesítővel felforralunk 1 liter vizet, hozzáadjuk a zellerlevelet. a gesztenyét és a cukrot, lassú tűzön puhára főzzük. Összeturmixoljuk vagy áttörjük.

Serpenyőben a maradék vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, világos rántást készítünk, felöntjük a hideg tejjel, simára keverjük, és berántjuk a levest. Ismét felforraljuk.
A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával, és a forró levesbe keverjük, de már nem forraljuk tovább. A pirított zsemlekockával tálaljuk.

Friss és fagyasztott gesztenyéből egyaránt elkészíthető.

Megjegyzés:

A receptet Molnár Zsuzsa küldte be. Köszönjük!