Gesztenyekrémes-csokis piskótaszelet tejszínhabbal

Gesztenyekrémes-csokis piskótaszelet tejszínhabbal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gesztenyés krémhez:
  • 1 csomag Süti Puding gesztenye kockához (gesztenye ízű pudingpor)
  • 8 dl hideg tej
  • 3 dl cukrász tejszín
  • a díszítéshez csokiöntet
  • *
  • a piskótához:
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 csomag Süti Puding gesztenye kockához (gesztenye ízű pudingpor)
  • 8 dl hideg tej
  • 3 dl cukrász tejszín
  • csokiöntet
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 dkg liszt
  • csipet

Elkészítés:

A piskótához a gőz felett összeolvasztjuk a csoki és a vajat (vagy margarint), de ne legyen túl meleg. Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját és a vajas csokoládét. Végül beleforgatjuk a kakaóport és sütőporral elkevert lisztes-vajas csokoládét. A masszát sütőpapírral kibéleltet kisebb sütőformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba). Ha kihűlt kockára vágjuk.

A gesztenye pudinghoz apránként hozzáadjuk a tejet és habverővel felverjük. A tejszínt szintén kemény habbá verjük. A tejszínt és gesztenyekrémet egy-egy csillagcsöves habzsákba tesszük.

Összeállítjuk a pohárdesszertet: veszünk 8 db tetszés szerinti poharat. A pohár aljára egy kevés gesztenye krémet nyomunk, majd kockára vágott csokis piskótát teszünk rá, a tetejére ismét nyomunk a gesztenyés krémből annyit, hogy a pohár széléig érjen. A tetejét tejszínhabbal díszítjük. Csokiöntettel meglocsolva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti