Gesztenyekrémes-aszalt szilvás rolád

Gesztenyekrémes-aszalt szilvás rolád

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 dkg olvasztott margarin

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg gesztenyepüré
  • 20 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 20 dkg aszalt szilva

Elkészítés:

Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével felverjük, a sárgáját pedig a cukor másik felével és az olvasztott margarinnal habosra kikeverjük. A kakaóport a liszttel elkeverjük. A habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás részhez, majd a kakaós lisztet beleszitáljuk, és jól elkeverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd egy konyharuhára feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a puha margarint a porcukorral, a lereszelt gesztenyepürével és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt szilvát.

A krém 2/3 részét a tésztába töltjük, majd a maradék krémmel a külső részét is bevonjuk, amit aszalt szilvával díszíthetünk.

Neked ajánljuk