Gesztenyehabos gesztenyés krémes

Gesztenyehabos gesztenyés krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 12 dkg rétesliszt
  • 8 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 6 gr sütőpor
  • a krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 evőkanál porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál rum
  • a tetejére:
  • 2,5 dl cukrászhab
  • 10 dkg gesztenyemassza
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 12 dkg rétesliszt
  • 8 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 6 gr sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 4 evőkanál porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál rum
  • 2,5 dl cukrászhab
  • 10 dkg gesztenyemassza

Elkészítés:

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját, majd 180 fokra melegített sütőben, 20×30 cm-es tepsiben megsütjük.

A krémhez a pudingport a tejjel elkeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a pudingos krémhez keverjük, a rummal ízesítjük. A tészta tetejére simítjuk a krémet.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a gesztenyés krémre simítjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!