Gesztenyegolyó

Gesztenyegolyó
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 4 evőkanál kávé (lefőzött)
  • 30 ml rumaroma (Szilas Max Jamaikai)
  • annyi tej, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk (én 1,5 dl tejet tettem hozzá)
  • a csokiréteghez:
  • 180 g étcsoki
  • 3 evőkanál étolaj
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg Rama margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 4 evőkanál kávé
  • 30 ml rumaroma
  • tej
  • 180 g étcsoki
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Sütés nélküli csemege, a téli szezon egyik kedvencéből.

A darált kekszet a tej kivételével a hozzávalókkal jól összekeverjük, majd lassan adagolva a tejet is hozzátesszük és jól összegyúrjuk. A masszából a kezünkkel gesztenye nagyságú golyókat formázunk.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. A golyók közepébe fogvájót szúrunk, és annak segítségével háromnegyed részig belemártjuk a csokiba.
Egy tálcára terített sütőpapírra tesszük a csokiba belemártogatott golyókat.

Ha a csokoládé már megdermedt, akkor a fogvájónak a helyét óvatosan elsimítjuk az ujjunkkal, és már fogyasztható is. Hűtőben tároljuk.

(Nekem ebből az adagból 42 db lett)

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!