Gesztenyefalatok

Gesztenyefalatok

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • rumaroma
  • pici tej

A csokimázhoz:

  • 15 dkg tortabevonó
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:

Összedolgozom a gesztenyemasszát, darált kekszet, olvasztott margarint, vaníliás cukrot, rumaromát, kevés tejet.

Golyókat gyúrok belőle és közepüket benyomom, hogy gesztenyeformájúak legyenek.

A csokit felolvasztom margarinnal és egy keveset kávéscsészébe töltök.

A tésztákat fogpiszkálóra tűzöm és a mázba mártom őket, tetejükön egy részt kihagyva, majd hagyom száradni.

Neked ajánljuk