Gesztenyealagút

Gesztenyealagút

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 dkg liszt
  • 1/2 dkg kakaópor
  • fahéj
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor

A töltelékhez:

  • 30 dkg tejszínhab
  • kis rum
  • 40 dkg gesztenyemassza
  • csokireszelék

A mázhoz:

  • 25 dkg étcsoki

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük habosra a tojássárgákat a cukor felével! Adjuk hozzá a fahéjat, a lisztet és a kakaóport! Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral, majd forgassuk bele a tojássárgás masszába!

Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe fél centi vastagon!

Süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt! Béleljünk ki egy őzgerincformát alufóliával, és igazítsuk el benne a megsült tésztát! A többi részét vágjuk le!

Keverjük össze a gesztenyét, a rumot, a csokireszeléket és a tejszínhab negyedét! Töltsük bele a tésztával bélelt formába! Rétegezzük rá a maradék tejszínhabot, majd rakjuk rá az előzőleg levágott tésztarészeket! Nyomkodjuk le! Hűtsük 30 percet hűtőben, majd szedjük ki a formából a sütit! Vonjuk be az olvasztott csokival a tészta tetejét! Hűtve szeleteljük.

Neked ajánljuk