Gesztenye tekercs kókuszliszttel

Gesztenye tekercs kókuszliszttel

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 dkg kókuszliszt (és nem több!)
  • 12 dkg eritrit

a töltelékhez:

  • 50 dkg Maroni gesztenye massza
  • 50 dkg mascarpone

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, ekkor hozzáadjuk az eritritet, és teljes fokozaton verjük tovább, majd a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük a robotgéppel vagy kézi habverővel, és fakanállal óvatosan belekeverjük a kókuszlisztet.

Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és kb. 6-8 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A mascarponét a kiolvadt gesztenyével kihabosítjuk. A kihűlt piskótára kenjük rá a krém felét, feltekerjük, a maradék krémmel kívülről bevonjuk, csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazott krémmel díszíthetjük.

Családom véleménye szerint nagyon finom volt.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk