Gesztenye bon-bon

Gesztenye bon-bon

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 3 dl víz
  • 1 csomag zselatin (20 g)
  • 5 dkg kókuszzsír
  • eritrit (ízlés szerint)

Elkészítés:

A vizet a kókuszzsírral és a zselatinnal összemelegítjük (forralni nem kell, épp csak a forrpontig melegíteni), majd robotgéppel csomómentesre keverjük az összes hozzávalót. Híg masszát kapunk, amit bon-bon, vagy szilikonos jégkocka formába kanalazzuk, és kb 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Ez követően már fogyasztható is.

Akár anyák napjára is készíthető, de kitűnő választás lehet szülinapi, névnapi ajándéknak! Nem tartalmaz glutént, tejet, cukrot, tojást, szóját, így akkor sem lesz gond, ha ételallergiást ajándékozunk meg vele.

Neked ajánljuk