Gazdagon töltött ponty

Gazdagon töltött ponty

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg-os egész ponty
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg májpástétom
  • 10 dkg őrölt dió
  • pár szelet bacon
  • 1 fej kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. szilvalekvár
  • 5 dkg vaj
  • 1 db zsemle
  • 1 csokor petrzselyem
  • 1 mk. chiliszósz
  • 1 mk. ketchup
  • bors

Elkészítés:

A tisztított, beirdalt pontyot kívül-belül sózom, majd áttört fokhagymával és borssal kevert vajjal kenem ki a belsejét.

Aprított, megpárolt gombát, májpástétomot, őrölt diót, tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlét, vágott petrezselymet, reszelt hagymát, lekvárt, chiliszószt, ketchupot jól kikeverem.

Megtöltöm vele a halat.

Baconnel bélelek egy tepsit, majd a halat belefektetem, és a tetejét is baconnel borítom.

Fólia alatt sütöm 50 percet, végül az utolsó 5 percben fólia nélkül megpirítom.

Neked ajánljuk