Gazdagon töltött paradicsomok

Gazdagon töltött paradicsomok

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szem nagyobb paradicsom
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 4 szem burgonya
  • 1 fej salottahagyma
  • 8 szem fekete olívabogyó
  • 3 ek. mascarpone
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 ek. olívaolaj
  • 6 levél friss zsálya
  • 1 ek. aprított petrezselyem
  • őrölt bors
  • tengeri só

Elkészítés:

A paradicsomok tetejét kivágom és félrerakom, majd a belsejüket kikaparom.

Besózva lefordítom 30 percre, hogy levét kieressze.

A megfőtt burgonyákat áttöröm, majd darált hússal, mascarponéval, aprított petrezselyemmel és zsályával, olajbogyóval, salottahagymával, fele reszelt sajttal, olívaolajjal vegyítem.

Ezzel töltöm a paradicsomokat és a maradék sajttal hintem.

A kalapjukkal lefedve, kis vizet alájuk öntve sütöm 35-40 percet.

Neked ajánljuk