Gazdagon töltött csirkecomb

Gazdagon töltött csirkecomb

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 6 személynek:

  • 6 db csirkecomb
  • 2 db csirkemáj
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 szelet rozskenyér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • ételízesítő

Elkészítés:

Felaprítom a szalonnát, 2 hagymát, petrezselymet. A májat és a sonkát felkockázom. A rozskenyeret beáztatom, utána kifacsarom. A megmaradt hagymát cikkekre végom. A csirkét besózom.

Pirított szalonnán hagymát dinsztelek, belerakom a májat, sót, borsot, ételízesítőt. Mikor kezd a máj fehéredni, akkor teszem bele a sonkát, kicsit pirítom és a tűzről levéve, az áztatott kenyeret, petrezselymet és 1 nyers tojást keverek bele.

A comb bőre alá töltöm az előző tölteléket. Tepsibe teszem a cikkezett hagymával, fűszerkeverékkel szórva és kis vizet aláöntve. Utána fóliával fedem és a végén a fóliát levéve sütöm pirosra.

Neked ajánljuk