Gazdagon töltött csirkecomb

Gazdagon töltött csirkecomb
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb
  • 30 dkg csirkemáj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg szalonna
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 4 db egész csirkecomb
  • 30 dkg csirkemáj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg szalonna
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

Bőre alatt sózom, borsozom a csirkecombokat.A zsemledarabokat tejbe áztatom és kifacsarva tálba rakom, ehhez felverem a tojást sóval, borssal és aprózott petrezselmyet is szórok bele.Apróra vágott szalonnát pirítok és félrerakom.Azon a zsíron gombát és májat piritok, végül a májat áttöröm.Ezeket hozzákeverem a tojáshoz, alaposan összevegyítem és forró vajon kissé melegítem.A tölteléket a csirkecombok bőre alá töltöm, ujjal vagy kanál segítségével.Kikent tepsibe fektetem bele a húst és olvasztott vajjal lekenem, majd pirosra sütöm 150 fokon.Közben többször is vajjal kenem őket, nehogy a bőre felrepedjen.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti