Gazdagon töltött csirke répaszósszal

Gazdagon töltött csirke répaszósszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg egész csirke
  • 2 db csirkemáj
  • 1/2 db csirkemellfilé
  • 4 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet száraz kenyér
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • csipet majoránna
  • bors
  • étolaj

A szószhoz:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 db babérlevél
  • bors

Elkészítés:

Besózom az egész, sütéshez kész csirkét.

A töltelékhez megfőzöm a tojásokat, majd ledarálom a csirkemájjal, csirkemellel, aprított petrezselyemmel.

Ízesítem sóval, borssal, majorannával és reszelt vörörhagymát, illetve morzsolt kenyeret szórok bele.

Az átdolgozott töltelékkel megtöltöm a csirkét és kikent tepsibe téve szép pirosra sütöm, közepes lángon.

A reszelt répát, vöröshagymát megfőzöm kis sós, babérleveles vízben, utána tejfölös liszttel behabarom és tálalom a csirkével.

Neked ajánljuk