Gazdagon töltött bejgli

Gazdagon töltött bejgli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 4 tojássárga
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg élesztő

A máktöltelékhez:

  • 50 dkg darált mák
  • 10 dkg mazsola
  • 2 dl tej
  • 40 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj
  • 6 szem tört szegfűszeg

A diótöltelékhez:

  • 50 dkg darált dió
  • 40 dkg porcukor
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg mazsola
  • 2 reszelt alma

Elkészítés:

Lisztet vajjal elmorzsolom.2 dl tejben a szétmorzsolt élesztőt, cukorral felfuttatom és a kettőt egybe öntöm és mehet hozzá a tészta többi alapanyaga, jól összegyúrom.8 cipóra osztom és letakarom, kb. duplájára kelesztem.

A diótöltelékhez cukrot melegítek 1 dl vízben, majd leveszem és belekeverem a diót és a többi hozzávalót, jól átforgatom.

A mákoshoz tejben keverek el cukrot tűzön, jön hozzá a mák és keverem, míg a cukor el nem olvad, de a mák oda ne égjen.

Mikor a tészta megkel,kinyújtom a cipókat, megtöltöm, széleit behajtom, lekenem tojásfehérjével, feltekerem és belerakom sütőpapírral bélelt tepsibe.Tetejüket is lekenem tojásfehérjével, majd megszurkálom.1 órára hűtőbe rakom, majd ha kivettem, megint lekenem tojásfehérjével és hagyom állni fél órát, majd sárgájával kenem meg.Előmelegített sütőben, lábas víz mellett sütöm, amíg márványos nem lesz.

Neked ajánljuk