Gazdag zöldségleves

Gazdag zöldségleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg száraz fehérbab
  • 2 liter szűrt zöldségleves
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 póréhagyma
  • 1 csomó leveszöldség
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál szárított rozmaring
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 púpozott evőkanál rizs
  • 10 dkg parajlevél
  • 4-5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A babot hagyom ázni hideg vízben pár óráig, majd megszűröm és a zöldségleves felében főzöm fedés alatt középlángon, míg puha lesz. Megpucolom a zöldségeket, a káposztát felkockázom, a leveszöldséget és a póréhagymát pedig 1 cm vastagra vagdalom. A fokagymát összezúzom. A zöldségeket néhány percig olívaolajjal párolom-pirítom, végül hozzáöntöm a maradék levest és a babot. Meghintem sóval, rozmaringgal és bazsalikommal. Beleteszem a rizst is, végül nagyjából fél óráig főzöm (a végén teszek bele egy kis parajlevelet is). Tálaláskor sajttal megszórom.

Neked ajánljuk