Gazdag florentinek

Gazdag florentinek

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

48-50 darabhoz tallérhoz:

  • 2,5 dl tejszín
  • 12 dkg barna cukor
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg rétesliszt
  • csipetnyi só
  • csipetnyi fahéj
  • csipetnyi gyömbér
  • 25 dkg vágott mandula és dió vegyesen
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 10 dkg kandírozott cseresznye

A csokoládé-bevonathoz:

  • 25 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A tejszínt a cukorral és a vajjal melegíteni kezdem, mikor forrni kezd, hozzáadom a sót, a gyömbért, a fahéjat. Mikor felforrt, félrehúzom a tűzről, beleszórom az aprított diót, mandulát, narancshéjat és kandírozott cseresznyéket. Jól elkeverem, majd rászórom a lisztet, amivel szintén alaposan összeforgatom.

A már langyos masszából púpozott teáskanálnyi halmokat formálok a tepsire, jókora távolságot hagyva a kis kupacok között, mert sütés közben valamennyit terebélyesednek.

A sütőt 175 fokra előmelegítem. A már meleg sütőben nagyjából 15 perc alatt megsülnek. Nagyjából 15-20 perc alatt megszilárdulnak.

Ekkor minden korongot megfordítok úgy, hogy egyenes, lapos talpuk kerüljön felülre.

Felolvasztom a csokoládét. A már olvadt csokoládéhoz keverem a hideg vajat. Egy lapos késsel a florentin egyenes felét csokoládéval vonom be. Szilárdulásig szobahőmérsékleten pihentetem.

Hasonló receptek