Garnélasaslik

Garnélasaslik
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg óriás garnéla
  • 1/2 db ananász
  • 2 db citrom
  • A páchoz:
  • 1 dl kókusztej
  • 2 ek. halszósz
  • 1/2 db lime héja és leve
  • 1 db friss chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál thai citromfű
  • 3 db friss kaffirlime levél
  • 1 ek. cukor
  • 50 dkg óriás garnéla
  • 1 db ananász
  • 2 db citrom
  • 1 dl kókusztej
  • 2 ek. halszósz
  • 1 db lime
  • 1 db friss chilipaprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 szál thai citromfű
  • 3 db friss kaffirlime levél
  • 1 ek. cukor

Elkészítés:

A páchoz megtisztítom a citromfüvet, a kaffirlime szárát kivágom, a fokhagymát felaprítom, a chilit kimagozva felkarikázom, a lime héját lereszelem.

Ezeket összemorzsolom és külön kikeverem a halszószt, kókusztejet, lime levét, cukrot és összevegyítem a kettőt.

A megtisztított garnélákat ebben pácolom fél órát, hűtőben, lefedve.

Nyársakra húzom a garnélákat, az ananászdarabokat, citromkarikákat felváltva és mindkét felét grillezem 7-7 percig.