Garnélás tészta

Garnélás tészta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 garnélarák
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 dl fehér száraz bor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 6 db bazsalikom
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csípet chili
  • 10 dkg spagetti
  • 2 evőkanál citromlé

a tálaláshoz:

  • néhány bazsalikom levél

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben elkészítjük a garnélás mártást.

A garnélát csak leöblítjük, mert konyhakész. A hagymákat, a bazsalikom leveleket felaprítjuk, a koktélparadicsomokat ketté vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát, egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, újabb egy percig pirítjuk, majd beletesszük a koktélparadicsomot, a chilit, végül a rákot is szintén egy percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a bazsalikom leveleket, 2 percig főzzük, majd ráöntjük a főzőtejszínt, összeforraljuk, citromlével ízesítjük.

A kifőtt tésztára borítjuk, elkeverjük, bazsalikom levéllel díszítjük és forrón tálaljuk.

A receptet Szekeres Lajosné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk