Garnélás rizottó

Garnélás rizottó

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • tengeri só
  • 3 db fokhagyma gerezd
  • őrölt bors
  • 20 dkg rizs
  • 7 dl alaplé
  • 15 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg garnélarák
  • 2 dl száraz fehérbor
  • reszelt parmezán

Elkészítés:

Elkészítés:

Dinszteljük meg az apróra vágott hagymát 8 deka vajon és 1 kanál olajon! Adjunk hozzá 1 gerezd fokhagymát apróra vágva, majd 1 perc múlva a rizst! Öntsük fel a borral, majd az alaplével! Annyi alaplé kell, hogy a rizst elfedje. Ha felszívta az alaplevet a rizs, még öntünk rá addig, míg megpuhul a rizs.

Öntsünk rá még fél deci alaplevet, majd adjunk hozzá 4 deka vajat és 1 citrom levét! Sózzuk meg! Adjuk hozzá a parmezánt!

Vágjuk apróra a fokhagymákat! Dinszteljük meg őket 3 deka vajon! Tegyük hozzá a garnélát és 2 kanál vizet, majd sózzuk meg ízlés szerint! Ha megpuhult a rák, csepegtessük le citrommal!

Neked ajánljuk