Garnélás rizottó

Garnélás rizottó

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizottó rizs
  • 15 dkg garnélarák
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 8 dkg reszelt parmezán
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. vaj
  • 1 db grapefruit
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • fehérbors

Elkészítés:

Felkockázott vöröshagymát dinsztelek olajon, majd a rizst beleszórom, ízesítem sóval, borssal és kevergetve felöntöm fehérborral és alaplével.

Közepes lángon főzöm, míg puha nem lesz, ez kb. 15 perc.

Ha elég puha, akkor lime reszelt héjával és a levével ízesítem, majd vajjal, tejszínnel és reszelt parmezánnal sűrítem.

Szükség szerint önthető rá kis fehérbor és alaplé, de célszerű az edényt rázni, hogy krémes legyen a rizottó.

A garnélákat kis olajon pirítom, majd a grapefruit húsával együtt a rizottóhoz keverem és sütöm, míg a garnéla meg nem puhul, pirul.

Neked ajánljuk