Galambleves

Galambleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db megtisztított kis galamb
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • fél zellergumó
  • fél karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db koktélparadicsom
  • bors
  • 5 szem szemes bors
  • 1 dkg cérnametélt
  • 2 db megtisztított kis galamb
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • fél db zellergumó
  • fél db karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db koktélparadicsom
  • bors
  • 5 szem szemes bors
  • 1 dkg cérnametélt

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékba belerakjuk a negyedekbe vágott kis galambokat, az aprólékokat és feltesszük hideg vízben feltesszük főni.

Ha felforrt és feladja a habját, szűrőkanállal leszedjük. A megtisztított zöldségeket hasábokra vágjuk, a hagymákat egészben hagyjuk. A levest bezöldségezzük, lassú tűzön készre főzzük.

Ha megfőtt a kis galamb, a levest leszűrjük, és cérnametélttel befőzzük.

Tálalásnál külön kínáljuk a főtt húst és a zöldségeket, aki szereti tesz a levesébe.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!