Fűszeres vöröslencse leves sós ropogóssal

Fűszeres vöröslencse leves sós ropogóssal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg vöröslencse
  • 2 szál zöldhagyma 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál paprikakrém 
  • 1,5 liter zöldségleves, kockából
  • 2 dl kókusztej
  • 15 dkg konyhakész leveles tészta
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lencsét megmossuk (a vörös lencsét nem szükséges beáztatni). A hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk.

Mélyebb edényben felforrósítjuk az olívaolajat, a hagymát megpirítjuk benne, belekeverünk 1 ek. paprikakrémet. Majd hozzáadjuk a lencsét, alaposan összekeverjük, felöntjük a levessel, és kb. 20 percig főzzük, hogy a lencse megpuhuljon. Ekkor összeturmixoljuk a kókusztejjel, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk.

Amíg megfő a leves, a ropogóshoz a tésztát kinyújtjuk, majd vékonyan megkenjük a maradék paprikakrémmel és megszórjuk sajttal. Ízlés szerint csíkokra vágjuk, vagy különböző formákat szúrunk-vágunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 2 cm távolságra tesszük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálaláskor a levest megszórjuk az aprított zöldhagymával és a leveles tésztából készített kísérőkkel kínáljuk.

Fotó: Recepttar.hu

Neked ajánljuk