Fűszeres túróval töltött csirkecomb

Fűszeres túróval töltött csirkecomb

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 csomag túró (25 dkg-os)
  • 2 db újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehérbors
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl fehérbor (vagy víz)

Elkészítés:

Az újhagymát, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd összekeverjük a túróval. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, majd alaposan összekeverjük. A csirkecombokat megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután a húsos felét megsózzuk, és ízlés szerint megszórjuk fűszerekkel. (Én majoránnával, kakukkfűvel, és szerecsendióval szórtam meg.)

Ezután átfordítjuk a combokat, és az ujjunkkal fellazítjuk rajtuk a bőrt, majd alátöltjük a túrós tölteléket. Hústűvel (vagy fokpiszkálóval) lezárjuk a nyílást, hogy sütés közben nehogy kijöjjön a töltelék. Végül puha vajjal megkenjük a combok bőrös felét.

Egy tepsit kb. 3 dkg vajjal kikenünk, beleöntjük a bort (vagy vizet), majd a megtöltött combokat a bőrös felükkel felfelé egymás mellé tesszük. Ezután a tepsit alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, majd a combokat szép pirosra sütjük. (A vajtól a combok bőre finom ropogósra sül.) Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.

Neked ajánljuk