Fűszeres töltött csirkecomb

Fűszeres töltött csirkecomb
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db egész csirkecomb
  • olaj
  • 2 szelet kenyér
  • 2 vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2-3 csirkemáj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 2 db tojás
  • a megtöltött combok kenéséhez:
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 csipet majoránna
  • 4 db egész csirkecomb
  • olaj
  • 2 szelet kenyér
  • 2 db vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2-3 csirkemáj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 csipet majoránna

Elkészítés:

A húst megmossuk és megtisztítjuk. A kenyeret hideg vízbe áztatjuk. Megtisztítjuk és elkaparjuk a májat.

A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, felaprított gombával, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.

A kenyérszeleteket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a hagymás gombát, 2 gerezd reszelt fokhagymát, sót, 1 kávéskanál ételízesítőt, 1 kávéskanál borsot, a petrezselyemzöldet és összedolgozzuk. Az így kapott tölteléket a csirkecombok bőre alá töltjük és a bőr és hús közötti nyílást fehér cérnával bevarrjuk, hogy ne süljön ki belőle a töltelék.

A borsot, paprikát, majoránnát az étolajjal összekeverjük. A húsokat lekenjük vele és sütőzacskóba helyezzük. 230 fokra melegített sütőben 60 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!