Fűszeres tejszínes csirkeragu

Fűszeres tejszínes csirkeragu

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirke felsőcomb (lehet csirkemellből is)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 teáskanál finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • csipet fehérbors
  • csipet borsikafű
  • csipet oreganó
  • csipet őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál mustár

a sütéshez:

  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A felső csirkecombokat megtisztítjuk, a bőrét levesszük, a húst apró kockákra vágjuk. (Én ilyenkor a csontokat le szoktam fagyasztani, és amikor legközelebb húslevest, vagy zöldborsólevest főzök, akkor abba rakom bele.)

Egy kb. 25 cm átmérőjű lábosba beleöntjük az étolajat, ha felmelegedett, akkor rászórjuk a húskockákat, és megsózzuk. Közben néha megkeverjük. Ha elkezd forrni, sisteregni, akkor levesszük takarékra a gázt, és fedőt rakunk rá. Forrástól számítva kb. 20 percig sütjük (néha megkeverjük, hogy oda ne égjen), majd rászórjuk a fűszereket, a mustárt, a lisztet, a tejszínt, és jól elkeverjük.

Ezután nagy lángra kapcsolunk alatta, és még kb. 15 percet forraljuk, gyakran megkeverjük. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e (ha szükséges, utánízesítjük), elzárjuk alatta a lángot, rárakjuk a fedőt, hogy picit pihenjen.

Én rizst szoktam hozzá főzni, de a tészta is jól illik hozzá.

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk