Fűszeres tarja hagymás puffanccsal

Fűszeres tarja hagymás puffanccsal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéstarja
  • bors
  • 2 dl ketchup
  • 2 gerezd fokhagyma
  • mustár
  • diónyi reszelt vöröshagyma
  • a puffancshoz:
  • 2,5 dl tej
  • 23 dkg liszt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • kömény
  • chilipaprika
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 60 dkg sertéstarja
  • bors
  • 2 dl ketchup
  • 2 gerezd fokhagyma
  • mustár
  • diónyi reszelt vöröshagyma
  • 2,5 dl tej
  • 23 dkg liszt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • kömény
  • chilipaprika
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • olaj

Elkészítés:

A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban kisütjük. A hússzeleteket tálra rakjuk.

Elkészítjük a mártást: a ketchupot a zúzott fokhagymával és a mustárral elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, ízlés szerint megborsozzuk, alaposan összeforraljuk, ezután a kisült hússzeletekre kenjük.

A hagymás puffancshoz a tejet, a lisztet, a fokhagymát, sót, köményt, 1 tojást, kevés chilipaprikát egy tálba teszünk.

A két vöröshagymát felkarikázunk, a vajon megpároljuk, majd az előkészített masszához adjuk és összekeverjük.

Bő, forró olajba kanállal szaggatott halmokat rakunk, és szép pirosra sütjük.

A mártásos hússzeleteket a kisült hagymás puffanccsal tálaljuk.