Fűszeres sütőtökkrém

Fűszeres sütőtökkrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg sütőtök
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet őrölt bors
  • 2 csipet só
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál étolaj
  • kenyér a pirítóshoz
  • 1,5 kg sütőtök
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 csipet
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet őrölt bors
  • 2 csipet
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál étolaj
  • kenyér

Elkészítés:

A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk, majd ezután kisebb darabokra szeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A hagymát meghámozzuk és felnegyedeljük. A kaliforniai paprikát kimagozzuk, hosszában negyedeljük, a paradicsomokat negyedeljük, majd a hagymákkal együtt a tepsibe helyezzük a sütőtök mellé. Ezeket sütőbe helyezzük és megsütjük.

Amikor minden hozzávaló megsült, kivesszük őket a sütőből és hagyjuk kihűlni. Ezután az aprító gép táljába beletesszük a sült hagymát, a sült kaliforniai paprikát, a sült paradicsomot, a héjából kifejtett sütőtököt és az étolajat. Sóval, bazsalikommal, oregánóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd az aprítógéppel pürésítjük.

A kész, fűszeres sütőtökkrémet pirítóssal fogyasztjuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!