Fűszeres sült pisztráng

Fűszeres sült pisztráng

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db pisztráng
  • 3 db fokhagyma gerezd
  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors
  • 1 citrom
  • citromlé
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

A halakat beirdaltjuk, a fejét és a farkát levágjuk. Besózzuk, és az irdalásnál borsozzuk is. A fokhagymát belereszeljük az olívaolajba, citromlevet csorgatunk hozzá, majd a fűszerpaprikát és a petrezselymet hozzáadva jól elkeverjük.

A halakat egy fóliával bélelt tepsibe rakjuk, a fűszeres olajjal bedörzsöljük. A citromkarikákat a hasüregébe tesszük és 180 fokon 30 percig sütjük. Félidőben a halakat átfordítjuk a másik felére.

Hullámos hasábburgonyával és joghurtos burgonyasalátával tálaljuk.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk