Elkészítés:
Az oldalast sóval, borssal, római köménnyel befűszerezzük. A serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, belerakjuk az oldalasokat, kérget sütünk minden oldalára. Majd 1 dl vizet öntünk rá, fedő alatt megpároljuk, majd ismét zsírjára sütjük, szép pirosra.
A vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felszeletelt gombát, amivel együtt pirítjuk tovább, majd meghintjük aprított petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk.
Az olívaolajat felhevítjük, belerakjuk a vastagabbra vágott batátát és a szintén vastagabb karikára vágott póréhagymát, együtt megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Az oldalassal együtt tálaljuk
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
60 perc
,
főétel
,
sertéshúsos
,
gombás