Fűszeres sült lazac zöld mártással roppanós párolt répával

Fűszeres sült lazac zöld mártással roppanós párolt répával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 1 db lazacfilé (40 dkg)
  • 1 db vastagabb sárgarépa
  • 20 dkg vegyes zöldségkeverék (fagyasztott brokkoli, zöldbab, zöldborsó, cukkini)
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 db burgonya

Elkészítés:

A zöld mártáshoz kevés vízben feltesszük főni a zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk puhára főzzük, majd sima, krémesre turmixoljuk. A sárgarépát vastagabb karikára vágjuk és szintén kevés fűszeres vízben roppanós puhára pároljuk.

A serpenyőben az olajat felhevítjük úgy, hogy majdnem füstöljön, majd bőrével lefelé belerakjuk a halat, a tetejét megsózzuk és durvább borssal megszórjuk. Addig sütjük, amíg a bőre piros ropogós lesz (kb. 3 -4 percig), majd megfordítjuk és a bőr nélküli oldalát is 3 percig sütjük. Dobunk az olajba egy darab hideg vajat és az olajos vajas szafttal locsolgatjuk a lazacot. Ha megsült, akkor a tűzről lehúzzuk és pihentetjük. Együtt tálaljuk a zöld mártással és a párolt roppanós sárgarépával.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk