Fűszeres sült csirkecombfilé körettel

Fűszeres sült csirkecombfilé körettel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecombfilé
  • csirke/szárnyas fűszersó
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 2 dkg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb. 2 dl tej
  • savanyúság

Elkészítés:

A csirkecombfiléket olajozott tepsibe helyezzük és ízlés szerint fűszersóval ízesítjük.

A tepsibe öntünk kb. 1 dl vizet és lefóliázzuk. A csirkét erősen közepes lángon sütjük/pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és további 20 percig enyhén takaréklángon sütjük. A csirke így omlós lesz.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A csirkét a burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

Neked ajánljuk