Fűszeres sült csirkecombfilé körettel

Fűszeres sült csirkecombfilé körettel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkecombfilé
  • csirke/szárnyas fűszersó
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 20 dkg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb. 2 dl tej savanyúság
  • 50 dkg csirkecombfilé
  • csirke/szárnyas fűszersó
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 20 dkg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej savanyúság

Elkészítés:

A csirkecombfiléket olajozott lábasba helyezzük és ízlés szerint fűszersóval ízesítjük. A tepsibe öntünk kb, 1 dl vizet és lefóliázzuk. Erős közepes lángon sütjük/pároljuk a csirkét, majd a fóliát levéve további 20 percig enyhén takaréklángon sütjük. A csirke így omlós lesz.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A csirkét a burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!