Fűszeres sült csirkecomb hagymás tört burgonyával

Fűszeres sült csirkecomb hagymás tört burgonyával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 5 személyre:

  • 14 db csirke alsócomb (kb. 2 kg)
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 6 gerezd darabolt fokhagyma
  • kb. 2 teáskanál őrölt rozmaring
  • kb. 1 teáskanál őrölt bors

a sütéshez:

  • (teljes kiőrlésű) liszt
  • 3 felvert tojás
  • pici tej
  • zsemlemorzsa
  • olaj

a hagymás burgonyához:

  • 1,2 kg burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5-6 dkg (liba) zsír
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió só

Elkészítés:

A combokról előző este a bőrt lehúzzuk, a húsos részt két helyen a csontig bevágjuk. A joghurtba keverjük a fűszereket. Vastagabb nylon zacskóba tesszük a combokat, beleöntjük a fűszeres joghurtot, a zacskó száját befogva jól összerázzuk, a hűtőben pihentetjük másnapig. Lesimítjuk a pácot, sózzuk, kicsit hagyjuk állni a sóban, majd lisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatjuk.

Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat lassan pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedegetjük, fóliával lefedjük, és tálalásig melegen tartjuk.

Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Ameddig a burgonya fő, a zsiradékon a finomra aprított hagymát szalmasárgára pirítjuk egy tapadásmentes serpenyőben, meghintjük kevés pirospaprikával és félretesszük. A burgonyáról a vizet leöntjük, krumplinyomóval összetörjük, és a hagymás zsiradékra borítjuk. Ha még szükséges, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és gyakori keveréssel közepes hőfokon enyhe pirosodásig pirítjuk.

A rántott combokat a pirított burgonyával tálaljuk. Friss salátát, savanyúságot vagy gyümölcskompótot kínálunk hozzá.

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek