Fűszeres sajttal, lilahagymával töltött csirkemell

Fűszeres sajttal, lilahagymával töltött csirkemell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg tejszínes krémsajt
  • őrölt fehérbors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 3 dl étolaj
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg tejszínes krémsajt
  • őrölt fehérbors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 3 dl étolaj

Elkészítés:

csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk.

A krémsajtot egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, beletörjük a fokhagymát és jól összeforgatjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.

A csirkemellet meghintjük sóval, megkenjük a fűszeres krémsajttal, rászórjuk a szeletekre vágott lilahagymát, majd óvatosan feltekerjük. A tekercsek végeit benyomkodjuk, ha szükséges hústűvel megtűzzük.

Ezt követően lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a panírozott roládokat bő forró olajban megsütjük.

Majonézes burgonyával vagy cikcakkos hasábburgonyával tálalhatjuk

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!