Fűszeres sajttal-kukoricával-zöldborsóval töltött karajtekercsek

Fűszeres sajttal-kukoricával-zöldborsóval töltött karajtekercsek

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 20 dkg szeletelt füstölt pulyasonka
  • 1 csésze konzerv csemege kukorica
  • 1 csésze zöldborsó
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • őrölt fehérbors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 3 dl étolaj

Elkészítés:

Elkészítés: A krémsajtot egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, beletörjük a fokhagymát, jól összeforgatjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

A sertéskarajt vékony szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk. A karajszeleteket meghintjük sóval, majd ráhelyezünk egy szelet sonkát, megkenjük a fűszeres krémsajttal, rászórjuk a kukoricát és a borsót, majd óvatosan feltekerjük. A tekercsek végeit benyomkodjuk, ha szükséges, hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük. Ezt követően lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a panírozott roládokat forró bő olajban megsütjük.

Párolt rizzsel, tört burgonyával, sült burgonyával vagy akár salátával is tálalhatjuk.

Neked ajánljuk