Fűszeres ropogós lazac sült burgonyával és sárgabarack kompóttal

Fűszeres ropogós lazac sült burgonyával és sárgabarack kompóttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 4 db lazacszelet (20 dkg/db)
  • 60 dkg burgonya,
  • 4 db fél sárgabarack kompót
  • bors
  • 4 dl olaj
  • 5 dkg vaj
  • 4 db lazacszelet (20 dkg/db)
  • 60 dkg burgonya,
  • 4 db fél sárgabarack kompót
  • bors
  • 4 dl olaj
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A burgonyát tisztítás után hasábokra vágjuk, lesózzuk, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük.

Amíg sül a hasáb burgonya, elkészítjük a lazacot. A lazac bőr nélküli oldalát sózzuk, borsozzuk. A serpenyőt kevés olajjal felforrósítjuk, belerakjuk a lazacot a bőrös felével lefelé, és 3-4 percig sütjük. Ezután megfordítjuk és további 3-4 percig sütjük ezt az oldalát is, megsózzuk és borsozzuk a bőrös tetejét, majd hozzáadjuk a vajat és közben locsolgatjuk. Kivesszük a serpenyőből és pihentetjük.

Ha elkészültünk, akkor tálalunk: felrakjuk a lazacot egy tányérra, mellérakjuk a hasáb burgonyát és a sárgabarack kompótot.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti