Fűszeres rakott zöldségek

Fűszeres rakott zöldségek

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 12 levél kínai kel
  • 2 dl sárgaborsó
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 db kisebb sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • pár rózsa karfiol
  • 12 db gomba
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 db krumpli
  • 2 cm gyömbér lereszelve
  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál kurkuma (curry is lehet)
  • 1 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 15 dkg füstölt trappista sajt
  • olaj
  • szezámmag

Elkészítés:

Elkészítés: A sárgaborsót előző este beáztatom, reggel pedig sós vízben 15 percig főzöm. A kínai kelből leszedek 12 levelet, és sós vizben 5 percig főzöm. A többi zöldséget megpucolom, és 1-2 cm-es darabkákra vágom.

A hagymát az olajon megpárolom, mehet bele a gomba, a répa, a leszűrt sárgaborsó, a karfiol, a paradicsom, a paprika, a gyömbér, a fokhagyma és a fűszerek (só, kurkuma, szerecsendió). Kb. 10 perc párolás után hozzáadom a krumplit, majd további 5 perc párolás után a cukkinit is.

Leveszem a fedőt, és a levét még elpárolom, majd kiolajozok egy tepsit, előmelegítem 190 fokra a sütőt.

Alulra 4 levél kínai kelt teszek, erre halmozom a zöldséges keverék felét, 1/3 rész reszelt sajtot és a tejfölös öntet (a tejfölt 1 tojással kikeverem) 1/3-át. Újra rétegezem: kínai kel, zöldségek másik fele, sajt, öntet, betakarom az utolsó 4 levél kínai kellel, majd a maradék tejfölös öntet jön, erre a maradék sajt, megszórom szezámmaggal a tetejét.

Addig sütöm amíg a teteje szépen megsül.

Neked ajánljuk