Fűszeres pácolt csirke

Fűszeres pácolt csirke

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csirke

a páchoz:

  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • őrölt kömény
  • fekete bors
  • kiskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál joghurt
  • pici citromlé
  • 1 teáskanál paradicsompüré

Elkészítés:

A csirkét szárazra töröljük, a hátánál kettévágjuk, „kiterítjük”. A bőrét több helyen bevagdossuk, megsózzuk, majd kívül-belül bedőrzsőljük a páccal. Letakarva egy éjszaka a hűtőbe tesszük.

Másnap tepsibe fektetve 240 C fokon kb. 90 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Bármilyen körettel tálaljuk.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek