Fűszeres pácolt csirke

Fűszeres pácolt csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csirke
  • a páchoz:
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • őrölt kömény
  • fekete bors
  • kiskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál joghurt
  • pici citromlé
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 1 db csirke
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • őrölt kömény
  • főrölt ekete ors
  • kiskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál joghurt
  • pici citromlé
  • 1 teáskanál paradicsompüré

Elkészítés:

A csirkét szárazra töröljük, a hátánál kettévágjuk, „kiterítjük”. A bőrét több helyen bevagdossuk, megsózzuk, majd kívül-belül bedőrzsőljük a páccal. Letakarva egy éjszaka a hűtőbe tesszük.

Másnap tepsibe fektetve 240 C fokon kb. 90 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Bármilyen körettel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti