Fűszeres őzcomb spékelve

Fűszeres őzcomb spékelve

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg őzcomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. ecet
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl vörösbor
  • 1 db citrom
  • 2 babérlevél
  • 1 mk. kakukkfű
  • 1 mk. szemes bors
  • 1 mk. majoránna

Elkészítés:

Nagyjából 2 liter vízbe teszem a fűszereket, a sót leszámítva, utána hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, vörösbort, ecetet, citromlevet.

Felforralva belerakom a némi szalonnacsíkokkal tűzdelt húst és 5 perc főzés után, kiveszem és hagyom kihűlni a páclevet.

Ezek után visszateszem és lefedve hagyom állni 2 napot, hideg helyen.

Letörölve besózom és szalonnaszeletekbe tekerve, zsírral kikent tepsibe teszem és 50 percet sütöm, közepes hőmérsékleten.

1 ek. zsíron paradicsompürét főzök, liszttel, cukorral szórva, páclével felöntve, hogy végül sűrű mártást kapjak.

Az elkészült húst a mártással együtt tálalom.

Neked ajánljuk