Fűszeres narancslekvár

Fűszeres narancslekvár
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg narancs
  • 350 g cukor
  • kb. 1 cm friss gyömbér
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint szegfűszeg
  • ízlés szerint szerecsendió
  • fél citrom leve
  • 4:1 Dr. Oetker dzsem fix
  • 1,5 kg narancs
  • 350 g cukor
  • 1 cm friss gyömbér
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • szerecsendió
  • fél db citrom leve
  • 4:1 Dr. Oetker dzsem fix

Elkészítés:

A narancsok héját a fehér részekkel együtt egy éles kés segítségével levágjuk. A narancscikkeket lehártyázzuk. A narancshúst és a levét egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a citromlevet, a fűszereket és belereszeljük a gyömbért is. A cukrot elkeverjük a dzsemfixszel és a narancshoz adjuk. Felforraljuk, majd kicsit visszavesszük a hőfokot és így főzzük tovább folyamatos kevergetés mellett, nehogy odaégjen. Egy kézi mixer segítségével alaposan összeturmixoljuk. Kb. 50- 60 perc alatt lekvár sűrűségűre főzzük.

Eltávolítjuk belőle a szegfűszeget (ha egészben van benne), és ha szükséges, leszedjük róla a habot. Még forrón befőttesüvegekbe töltjük. Az üvegeket miután lezártuk a fedővel kb. 5 percre a feje tetejére fordítjuk, hogy megfelelő vákuum képződjön.

Az üvegeket egy vastag konyharuhába csavarjuk, és egy takaróval bebugyoláljuk, így hagyjuk, hogy kihűljenek.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné K. Anita küldte be. Köszönjük!