Fűszeres lila batáta krémleves

Fűszeres lila batáta krémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g lila batáta
  • bors
  • kakukkfű
  • ételízesítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • a tálaláshoz:
  • pirított tökmag
  • 250 g lila batáta
  • bors
  • kakukkfű
  • ételízesítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • pirított tökmag

Elkészítés:

A megtisztított, felkockázott batátát egy fazékba tesszük, vízzel felengedjük, sóval, borssal, kakukkfűvel és ételízesítővel ízesítjük, és puhára főzzük.

Ezután összeturmixoljuk, felöntjük a tejszínnel elkevert konjac liszttel, kiforraljuk, pici szerecsendióval ízesítjük.

Tányérokba szedjük és pirított tökmaggal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!