Fűszeres lencseragu sütőtökben

Fűszeres lencseragu sütőtökben

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 2 db kicsi sütőtök
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg császárszalonna
  • 30 dkg vörös lencse 
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1-1 mokkáskanál római kömény, pirospaprika
  • 8 dl húsleves (lehet kockából is)
  • 1 kis pohár natúr görög joghurt
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A tököt kettévágjuk, a magját kikaparjuk. A répát meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk. A lencsét megmossuk.

Lábasban felmelegítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, a fokhagymát, a szalonnát. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lencsét, a répát, a fűszereket, és felöntjük a húslevessel. Készre főzzük 20 perc alatt.

A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A sütőtököt megtöltjük a lencsés masszával, és a sütőben egy óra alatt puhára sütjük. A petrezselymet felaprítjuk, elkeverjük a natúr joghurttal, sózzuk, borsozzuk, a tökhöz tálaljuk.

Fotó: RAS/Recepttár

Hasonló receptek