Fűszeres húsgombóc pikáns paradicsomos mártásban

Fűszeres húsgombóc pikáns paradicsomos mártásban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tojás őrölt bors
  • őrölt kömény
  • bazsalikom
  • oregánó
  • vegeta
  • 300 ml üveges paradicsomszósz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • zeller
  • víz
  • olaj
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • őrölt kömény
  • bazsalikom
  • oregánó
  • vegeta
  • 300 ml üveges paradicsomszósz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • zeller
  • víz
  • olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A darált húst egy edénybe helyezzük. Hozzáadunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük. Jól összedolgozzuk, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat vegetás vízben előfőzzük.

A másik fejvöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal és kb. 1 dl vízzel. A szószt oregánóval, bazsalikommal, apróra vágott zellerrel és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. A mártást felforraljuk, majd ezután belehelyezzük az előfőzött húsgombócokat. Ezután még 15 percig főzzük, szükség szerint a mártás további víz hozzáadásával hígíthatjuk.

A kész mártásos húsgombócot kifőtt spagetti tésztával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!