Fűszeres hús salátával és arab kenyérrel

Fűszeres hús salátával és arab kenyérrel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A kolbászkákhoz:

  • 60 dkg darált hús
  • 1/2 teáskanál chilipehely
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál morzsolt menta
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 5 cl víz
  • 1/2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

A salátához:

  • 1 citrom
  • 10 szem zöld olívabogyó
  • 1 csokor koriander
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej édeskömény
  • 3 evőkanál citromlé

A kenyérhez:

  • 8 cl olívaolaj
  • 1,5 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 csomag porélesztő
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl víz

Valamint:

  • 4 evőkanál görög joghurt

Elkészítés:

Elkészítés:

A kolbászok hozzávalóit keverjük össze egy nagy tálban! Annyi víz kell, hogy homogén masszát kapjunk. Formázzunk vizes kézzel 15 db kolbászkát! Süssük meg minden oldalát 5 perc alatt!

Saláta:

Szeleteljük fel az édesköményt nagyon vékonyan! Reszeljük le a citrom héját, a húsát pedig filézzük ki, szeleteljük fel, majd keverjük össze a korianderrel és az olívabogyókkal! Locsoljuk meg a citromlével és az olívaolajjal!

Arab kenyér:

Futtassuk fel az élesztőt a cukorral langyon vízben! Keverjük össze a lisztet, az olívaolajat és a sót egy tálban! Dolgozzuk bele a felfutott élesztőt a lisztes keverékbe!

Hagyjuk kelni negyed órát! Gyúrjunk 8 labdát belőle, majd nyújtsuk ki kör alakúra! Süssük ki kis olajon 3 perc alatt! Ha a szélei már barnulnak, akkor jó.

Neked ajánljuk