Fűszeres csirkemell túrós cukkiniroláddal

Fűszeres csirkemell túrós cukkiniroláddal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a fűszeres csirkemellhez:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 4 + 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • chili (ízlés szerint)
  • színes őrölt bors

a túrós-cukkini roládhoz:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 25 dkg túró
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • őrölt fehér bors
  • csipet pirospaprika
  • egész köménymag (ízlés szerint)

Elkészítés:

A csirkemellfilét vastagabb szeletekre vágjuk. (Én egyszerűen csak kétfelé vágtam.) Ezután sózzuk, borsozzuk, és legalább egy fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek kellően átjárják.

Egy jénai tálba 4 evőkanál olívaolajat teszünk, majd hozzáfacsarjuk a citromlevet, hozzáadjunk ízlés szerint a chilit, egy kevés sót és őrölt színes borsot, majd összekeverjük.

Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat felhevítünk, majd óvatosan belehelyezzük a befűszerezett csirkemell szeleteket, és kb. 10 perc alatt, mindkét oldalát szép pirosra sütjük. (Én sütés közben többször átfordítottam, hogy egyenletesen süljön a hús.)

Amikor a hússzeletek készre sültek, az előzőleg összekevert pácba tesszük, majd alaposan beleforgatjuk, és tálalásig melegen tartjuk.

A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd az előzőleg villával összetört túróhoz adjuk. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és egy csipet pirospaprikával, majd alaposan összekeverjük.

A cukkinit egy zöldséghámozóval (vagy éles késsel) vékonyan felszeleteljük, majd enyhén sós, forrásba lévő vízbe tesszük, és 1 percig blansírozzuk. (Csakis 1 percig hagyjuk a forrásban lévő vízben, mert különben szétfő!) Ezután a forró vizet leöntjük, és rögtön áttesszük hideg vízbe, majd a konyhapultra egy tiszta konyharuhát terítünk, és helyezzük rá a cukkini csíkokat, hogy felszívja a nedvességet.

Ezután egy nagyobb darab folpack fóliát vágunk le, majd rátesszük a cukkini csíkokat úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Ezután az alsó szélétől kicsit beljebb rátesszük a fűszeres túrót, majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük. (Amikor feltekertük, fogjuk meg a fólia két végét, és többször, hosszan húzzuk meg az asztalon, hogy jó szoros legyen a tekercs, és szép formája legyen.) Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, az ízek jól összeérjenek, és szépen feltudjuk majd szeletelni.

Tálalás előtt a hűtőből a cukkinitekercset kivesszük, óvatosan kicsomagoljuk a fóliából, egy papírtörlővel kicsit leitatjuk a nedvességet, majd egy éles késsel, ízlés szerint felszeleteljük.

Tányérra helyezzük a felszeletelt túrós-cukkini roládot, majd mellé tesszük a fűszeres csirkemellszelet, úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk