Fűszeres csirkecomb zöldfűszeres krémmel

Fűszeres csirkecomb zöldfűszeres krémmel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál édes paprika
  • 1/4-1/2 teáskanál chili por
  • 6-8 db alsó csirkecomb (vagy egyéb húsos csirkerész)

A mársáshoz:

  • 125 g (fél csészényi) tejföl
  • 130 g natúr joghurt
  • 1,5 evőkanál apróra vágott friss menta
  • 1,5 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva

A tepsi kikenéséhez:

  • olívaolaj

Elkészítés:

A mézet, az olívaolajat, a köményt, a paprikát és a chili port egy üveg vagy kerámia edényben összekeverjük. Beletesszük a csirkét, megforgatjuk benne és lefedve legalább egy órát, de legjobb, ha egy egész éjszakát a hűtőbe tesszük.

Egy kis tálkában összekeverjük a tejfölt, a joghurttal, mentával, petrezselyemmel és fokhagymával, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A sütő tepsit alufóliával duplán kibéleljük, és olívaolajjal megkenjük. Elosztjuk rajta a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk és kb. 15 percig sütjük, vagy amíg a belseje megpuhul, a külseje szépen megpirul.

A combokat egy tálra tesszük és a fűszeres joghurtos-tejfölös öntettel tálaljuk.

Neked ajánljuk