Fűszeres császárhús lecsós krumpliágyon

Fűszeres császárhús lecsós krumpliágyon

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg (8 szelet) bőrös császárhús

a páchoz:

  • 1 kanál őrölt csemege paprika
  • kevés őrölt csípős paprika
  • só, őrölt bors
  • kevés étolaj
  • morzsolt kakukkfű

a lecsós krumplihoz:

  • 2 kg krumpli
  • 40 dkg lecsópaprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 fej főzőhagyma
  • 5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A hússzeletek pácolását lehetőleg a sütés előtt 24 órával végezzük el. A császár szeleteket bedörzsöljük a sóval, borssal, a csemege- és a csípős paprikával, és olajos kézzel beléjük is masszírozzuk azokat.

Másnap a krumplikat megtisztítjuk, hasábra vágjuk. Ez kerül a tepsi aljára. Erre a feldarabolt paprika, a paradicsom, a felszelt hagyma, és a zúzott fokhagyma.

Megsózzuk, majd rásorakoztatjuk a császár szeleteket. Alufóliával lefedjük és közepesen meleg sütőben kb.40 perc alatt megsütjük.

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk