Fűszeres bundás csirke

Fűszeres bundás csirke

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé, 3 m-es darabokra vágva
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál sushi fűszerkeverék (ecet, rizsecet, só, melasz keveréke)
  • 1 evőkanál finomra reszelt friss gyömbér
  • olaj
  • 130 g (1 csésze) kukoricaliszt
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

Egy edényben összekeverjük a szójaszószt, a sushi fűszert és a gyömbért. Beletesszük a csirkét, és addig rázogatjuk (vagy összeforgatjuk), amíg egyenletesen fűszeres nem lesz mindegyik darab. Lefedjük, a hűtőbe tesszük pácolódni.

A kétféle lisztet egy mélyebb tányérba tesszük. Az olajat egy serpenyőbe öntjük – kb 5 cm magasan – és kb. 170 fokra felhevítjük. (Egy kockányi kenyéren kipróbálhatjuk, hogy megfelelő-e az olaj hőmérséklete – 20 másodperc alatt aranybarnára kell pirulnia.)

A csirke darabokat pácból kivesszük, a harmadát megforgatjuk a lisztes keverékben és az olajban 4-5 percig sütjük. Ezután a többi csirkedarabot is bebundázzuk és kisütjük. Az elkészült adagokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja róluk.

Majonézzel, ízlés szerinti salátával vagy körettel tálaljuk.

Neked ajánljuk